sábado, 28 de noviembre de 2009

El lenguaje y las lenguas.

L'article de J. Tuson titulat "El lenguaje y las lenguas" que forma part del llibre "lingüística", ens diu que el llenguatge gaudeix d'una situació privilegiada entre tots els sistemes de senyals que serveixen de llaç entre emisor i receptor.

Ens explica que només el llenguatge humà, elaborat i complexe, ens permet l'expressió de sensacions, situacions i idees, a mès, ens fa posible aludir a coses i aconteixements en la seva abséncia, (parla desplaçada)

Per a Tuson, la comunicació es posible gracies a l'organització i reducció de les percepcions i de l'entorn a través del llenguatge.

L'article parla de que el llenguatge es un element bàsic en la constitució del pensament, que ens permet un discurs abstracte a diferents nivells i es un suport bàsic de la memòria tant individual com colectiva.

El llenguatge es una manifestació del nostre estat d'ànim, ens permet l'autoexpressió, el diàleg amb nosaltres mateixos i la reflexió sobre la nostra pròpia experiència.

En conclusiò, d'aquest article podem extreure que el llenguatge es el mitjà o instrument de comunicació mes extens que tenim, es el factor bàsic que ens constitueix com sers humans, fa posible el discurs abstracte i la parla desplaçada, juga el paper principal en la constitució del pensament, es suport bàsic de la memòria, ens permet l'expressió lliure i interior i es la causa del dialeg que mantenim amb nosaltres mateixos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario