sábado, 28 de noviembre de 2009

Visita a la Masia


Setmana d’activitats extraordinàries.

Dimecres 18 de novembre. Visita a la masia del F.C.Barcelona.

La visita a la Masia va ser guiada pel Ruben, cap d’educació del centre. En un primer moment ens va portar al menjador del recinte,que es l’espai mes ample que hi ha a la Masia. Aquí ens va fer una breu introducció sobre el que faríem: una petita volta per dins de la masia per veure els diferents espais dels que disposen, i desprès un vídeo i una xerrada que realitzaríem a la sala Wembley, ja dins del Camp Nou.

La masia del F.C.Barcelona consta de dos pisos, en la planta principal es pot trobar la cuina , el menjador i una petita sala de jocs amb taules de ping-pong i futbolins.

En la planta de dalt, es troben les habitacions, on hi dormen en l’actualitat uns 12 interns, (els altres dormen al mateix Camp Nou), una biblioteca, una sala d’ordinadors i algun despatx.

Ja en la sala Wembley del Camp Nou, el cap d’educació de la Masia del F.C.B., ens va posar un vídeo que havia realitzat barça TV en motiu dels 30 anys de la masia.

La masia es va convertir en residència de joves jugadors amb domicili lluny de Barcelona el 20 d’octubre de 1979, durant el mandat del president Josep Lluis Nuñez. En un principi va acollir a uns 15 joves residents, en l’actualitat es troben 57 residents de edats compreses entre 10 i 18 anys. D’aquests 57 residents, deu viuen a la Masia i els altres en espais habilitats dintre del propi estadi del Camp Nou, anomenats la Masia 2.

La masia del F.C.B. s’ha convertit en un centre multicultural ja que no es limita a esportistes procedents de Catalunya o de la resta de l’estat sinó que també s’hi troben d’altres països com Camerun, Senegal, Georgia, Hungría o Holanda i no sols conviuen promeses de la secció de futbol sinó que també en trobem d’altres de la secció de basquet o la d’hoquei.

Tots aquests nois estan obligats a cursar estudis, en diferents centres de Barcelona on el club te una sèrie de convenis, des de el moment que entren a la masia fins als 18 anys. Aquests nois estan becats, les famílies no tenen cap despesa, el club paga alimentació, allotjament, matrícula i material escolar, i fins i tot els hi dona una petita paga.

A mes, tenen a la seva disposició professors de reforç per als qui ho necessiten, i professors de castellà i català per als estrangers nou vinguts. Aquests, solen arribar al club mesos abans del inici del curs escolar per aprendre quatre nocions del idioma i així poder començar el curs amb garanties d’integració.

Com a conclusió dir que m’ha semblat que des de la masia hi ha un fort compromís per a formar no tan sols bons jugadors de futbol, basquet o hoquei, sinó persones competents que es puguin enfrontar a la vida fora de l’esport amb garanties i que tinguin clars valors com el companyerisme, l’ amistat, l’esforç i sobretot la humilitat. M’ ha semblat també un bon mitjà d’integració per a molts nois estrangers, que arriben aquí gràcies a l’esport però que gràcies a la masia tenen l’oportunitat si no acaben triomfant com a esportistes de tenir una educació que els permeti sobreviure en la nostra societat.



No hay comentarios:

Publicar un comentario