miércoles, 30 de diciembre de 2009

Bons Comunicadors


Bons comunicadors.
En una de les sessions de principi de curs, l’Imma ens va proposar que penséssim en un bon comunicador i que diguéssim un parell o tres d’adjectius que el definien com a tal.
Pel que fa als bons comunicadors van sortir noms de diferents periodistes, presentadors de televisió, gent de l’esport, polítics i humoristes tals com:
Andreu Buenafuente, Pepe Rubianes, Artur Mas, Risto Mejide, Eduard Punset, Joaquim Mª Pujal, Jordi Pujol, Josep Cuní, Josep guardiola i Iñaki Gabilondo.
A aquests personatges se’ls hi van posar els següents adjectius:
Sincer, correcte, atrevit, carismàtic, graciós, bromista, clar, entenedor, intel•ligent.
També es va dir d’alguns d’ells que tenien el do de la parla, que eren bons vocalitzadors i oradors, que sabien captar l’atenció, que argumentaven de forma senzilla i clara, que sabien utilitzar les pauses i les entonacions i que tenien un bon llenguatge gestual.
D’aquest exercici el que podem extreure, es ser conscients d’alguns dels factors o característiques que et porten a ser un bon comunicador. Està clar que no fa falta tenir tots i cadascun d’aquests adjectius i virtuts per a ser un bon comunicador, però que utilitzant un parell o tres d’aquests aspectes amb gràcia o pots arribar a ser sense la necessitat de ser la persona mes intel•ligent del mon ni amb el millor dels dons de paraula.

No hay comentarios:

Publicar un comentario