miércoles, 30 de diciembre de 2009

Recitacions i debats

Recitacions i debats.
Les recitacions i debats han estat separades en 4 classes.Durant totes aquestes sessions s’ha seguit la mateixa dinàmica, en un primer moment es feien les recitacions,i després els debats.
Les recitacions han sigut majoritàriament contes i poemes, tot i que algú s’ha atrevit amb una història real, o amb un monòleg, com el de l’ Isaac, d’en quim Monzó sobre el color verd. Aquest ens va sorprendre fins i tot imitant la forma de parlar i els tics de l’autor.
Un altre fet destacable han estat els poemes de la Mireia Vázquez i la Alba Salinero, poemes escrits per elles mateixes.
També han sigut sorprenents les recitacions del Sergi Reia i la Marta Rodríguez en aranès i andorrà respectivament.
En el següent bolc de la classe s’han presentat els debats, dos per sessió. Durant els debats hi ha hagut menys tensió que amb les recitacions, al sentir-te acompanyat el nerviosisme disminueix i com a espectador s’agraeix ja que durant les recitacions et sents bastant identificat amb les persones a les que les toca recitar.
Pel que fa a la valoració dels debats hem tingut en comte aspectes discursius d’oratòria i organitzatius.
Pel que fa als aspectes discursius, crec que els debats han estat força bé, s’ha vist un treball al darrere i les argumentacions donades han sigut força bones i coherents, en algunes ocasions s’ha notat massa preparat, en quant a que els dos equips s’havien el que diria l’altre i es tenien preparades les contra argumentacions, com a aspecte positiu, tothom ha fet servir cites i/o proves documentals.
En quant als aspectes d’oratòria es pot dir que en la majoria dels casos s’ha utilitzat un registre adequat l’expressió ha sigut clara i la correcció lingüística ha estat força bona. Els aspectes menys positius en aquest àmbit han estat la expressió no verbal i la velocitat i pronunciació, tot i que en la majoria dels casos ha estat correcte, en alguns moments podria haver estat millor. Pel que fa a la velocitat i la falta de pronunciació ho podem atribuir a la mala planificació del temps i el nerviosisme.
Pel que fa als aspectes organitzatius es pot dir que han estat molt bé, el control dels nervis i el respecte als torns de paraula, en algunes ocasions han estat massa plans,poc originals, però en general han sigut força bons.
Valoro la experiència de forma molt positiva perquè ens ha servit a tots per perdre una mica la por a parlar en públic i a utilitzar tot allò que hem après durant la assignatura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario